Un fond suedez de investiţii ajunge la 8,45% din capitalul social al Purcari în urma ofertei de listare din februarie

5 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

În acţionariatul vinăriei Purcari, în portofoliul căreia se află brandurile Purcari, Bostavan, Crama Ceputra şi Bardar, a intrat recent, prin intermediul IPO-ului, fondul de investiţii suedez SEB Investment Management, figurând în prezent cu o deţinere de 8,45%.

Vinăria a debutat în februarie pe piaţa de capital locală, printr-o ofertă în valoare de 186 milioane lei, echivalentul a 49% din companie. Oferta desfăşurată în perioada 29 ianuarie – 8 februarie s-a încheiat la o cotaţie de 19 lei per acţiune, limita de jos a intervalului de preţ.  

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.04.2018

 
Cuvinte cheie:
fond suedez de investitii
, capital social
, Purcari
, bursa
, listare
, actiuni
, vinarie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide