„Vulturul de pe Wall Street“ primeşte dividende pentru prima oară în ultimii şase ani de la Fondul Proprietatea

27 apr 2018 Autor: Liviu Popescu

♦ Din 2012 încoace Fondul Proprietatea, cu expuneri pe Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Petrom, a returnat banii acţionarilor din capitalul social.

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP), printre care şi fondul american de investiţii Elliot, în spatele căruia se află miliardarul american Paul Singer, au votat joi distribuirea de dividende din rezultatul net pentru prima oară în ultimii şase ani.

Paul Singer este supranumit în cercurile financiare internaţionale „bestia neagră“ sau „vulturul de pe Wall Street“ pentru modul în care a câştigat miliarde de dolari de pe urma unor companii falimentare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.04.2018

 
Cuvinte cheie:
„Vulturul de pe Wall Street“
, dividende
, Fondul Proprietatea
, wall street
, actionari
, nuclearelectrica
, hidroelectrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide