Bitdefender discută cu Vastint pentru închirierea a 10.000 mp de birouri la Timpuri Noi Square

23 mar 2017 Autor: Bogdan Alecu

Vastint este la un pas de a semna primul mare contract de închiriere pentru birourile Timpuri Noi Square cu BitDefender pentru 10.000 mp de birouri, potrivit unor surse din piaţă.
 
„Bitdefender a iniţiat un proces de analiză a pieţei imobiliare pentru even­tuala mutare a sediului. Până în prezent nu este semnat niciun contract în acest sens”, au declarat pentru ZF repre­zen­tanţii BitDefender.
 
Dacă s-ar semna, valoarea contrac­tului ar fi de peste 1,7 milioane de euro anual luând în calcul o chirie de 14,5 euro/mp. Spre comparaţie, în sediul actual din Delea Veche chiria are un preţ de listă de 11 euro/mp, valoare care se poate negocia.
 
Oficialii Vastint spun că nu pot confirma informaţiile, dar subliniază faptul că sunt în discuţii cu mai mulţi potenţiali chiriaşi pentru Timpuri Noi Square.
 
Potrivit surselor din piaţă, Bitdefender ar dori mutarea actualului sediu central din Delea Veche 24, unde la începutul anului 2013 compania a închiriat birouri de 3.800 mp, respectiv etajele 7-12 ale clădirii, pentru 400 de angajaţi. În prezent Bitdefender ocupă 10 etaje din cadrul clădirii, adică peste 6.000 mp de birouri. Proiectul mixt DV24, format din office, rezidenţial şi comercial amplasat în zona Pieţei Muncii, pe Calea Călăraşilor, a fost dezvoltat de compania spaniolă HL1. Cel mai recent deal semnat de Bitdefender pentru birouri a fost încheiat în octombrie anul trecut, compania românească închiriind 2.300 mp de birouri în clădirea United Business Center 1 din ansamblul Palas Iaşi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.03.2017

 
Cuvinte cheie:
Bitdefender
, birouri
, inchiriere
, timpuri noi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide