Coface:Sectorul lucrărilor de construcţii prezintă semnale de înrăutăţire a comportamentului de plată

13 iun 2018 Autor: Roxana Rosu

Sectorul lucrărilor de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale prezintă semnale de înrăutăţire a comportamentului de plată, deşi din punct de vedere al activităţii datele oficiale indică o evoluţie pozitivă în 2017 şi în primele luni ale lui 2018, a declarat Nicoleta Mărunţelu, Senior Financial Analyst, Coface România.

”În 2016 s-a înregistrat un maxim al numărului de companii cu cifra de afaceri peste un milion de euro cu incidente de plată. Este îngrijorător faptul că deşi numărul de companii cu datorii la Bugetul de Stat a scăzut în 2017 - foarte probabil datorită pragurilor introduse de ANAF - valoarea acestora a crescut foarte mult, fiind de cinci ori peste nivelul din 2015”, a adăugat Nicoleta Mărunţelu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
companii
, crestere
, scadere
, sector
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide