Fabrica din Reghin, „responsabilă“ de aproape 20% din businessul grupului turc Kastamonu

17 mai 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 154 mil. euro, contribuind astfel cu apro­ximativ 18% la afacerile globale de 1 mld. euro înregistrate de grupul turc Kastamonu în 2016, conform calculelor ZF pe baza datelor transmise de com­panie. 
 
„Grupul Kastamonu a atins o cifră de afaceri de 1 miliard de euro în 2016, din care 400 de milioane de euro au provenit din operaţiuni din străinătate. Pe lângă faptul că este liderul acestui sector de activitate în Turcia, Kasta­monu ocupă locul patru în Europa şi al şaptelea în lume“, au transmis oficialii companiei Kastamonu România, într-un comunicat de presă.
 
Kastamonu Entegre are 16 unităţi de producţie, în Turcia (Gebze, Kas­ta­monu, Balákesir, Samsun, Tarsus şi Adana), în România, Bulgaria, Rusia şi Bosnia şi Herţegovina. Kastamonu Entegre exportă în 96 de ţări şi are 5.700 de angajaţi. Capacitatea de producţie în 2016, la nivel de grup, a fost de 2,4 milioane de metri cubi de MDF, 2,6 milioane de metri cubi de PAL, 70 de milioane de metri pătraţi de par­chet laminat, 19,5 milioane de feţe de uşi, în total fiind produse 5 milioane de metri cubi de panouri din lemn.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.05.2017

 
Cuvinte cheie:
grup
, reghin
, fabrica
, business
, romania
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide