Lipsa investiţiilor publice încurcă businessurile producătorilor de pavele, o piaţă de 100 milioane de euro

10 aug 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Piaţa locală de pavele se situează la aproximativ 100 de milioane de euro, iar unele dintre cele mai mari companii de profil au în derulare investiţii de peste 11 milioane de euro. Cu toate acestea, jucătorii din domeniul spun că, deoarece investiţiile publice stagnează, businessurile lor au de suferit.

Piaţa pavelelor, incluzând atât jucătorii mari precum Elis Pavaje sau Symmetrica, cât şi pe cei mici, este influenţată de mai mulţi factori, investiţiile în lucrări de infrastructură având un rol decisiv. Acestea depind, la rândul lor, de climatul politic şi de gradul de absorbţie a fondurilor europene, proces care se derulează cu dificultate. În rândul factorilor care influenţează piaţa se numără şi nivelul de trai al populaţiei, dar şi tendinţele din afara ţării, care au impact asupra alegerilor oamenilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

 
Cuvinte cheie:
investitii
, piata
, business
, publicare
, producatori
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide