Cum a fost piaţa locală de smartphone-uri în 2017: Samsung şi Apple au luat peste 70% din bani

14 mar 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Românii de la Allview au căzut de pe locul 2 pe locul 4 după numărul de unităţi vândute. Nokia a crescut de la lună la lună, atingând un vârf în decembrie.

Giganţii Samsung şi Apple au încasat anul trecut peste 70% din banii cheltuiţi în total în România pe smartphone-uri în condiţiile în care au comercializat puţin peste o jumătate din numărul total de telefoane inteligente din 2017, întărindu-şi astfel dominaţia asupra industriei, au declarat pentru ZF surse din piaţă familiare cu evoluţia pieţei. Din tot restul de jucători de pe piaţă, unul singur mai are o cotă după încasări de peste 10% (subsidiara chinezilor de la Huawei), restul având cote de sub 5%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2018

 
Cuvinte cheie:
piata
, smartphone
, samsung
, apple
, bani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide