Depunctarea IT în programul Start-Up Nation 2018, criticată de politicieni şi consultanţi

vineri, 00:08 Autor: Florentina Niţu

Vezi galeria foto Ionuţ Simionca, deputatul PMP:

„O firmă de IT este mai puţin valoroasă decât o şaormerie sau decât o spălătorie de maşini, cu fisă sau fără fisă. Logica PSD este greşită atâta timp cât România poate deveni competitivă doar încurajând afacerile generatoare de valoare adăugată brută foarte înaltă, în domenii orientate către o cerere prezentă şi, pe cât posibil, viitoare: industrii creative, tehnologia informaţiei şi comunicaşiilor, robotizare, construcţii de maşini şi utilaje asistate de computer, servicii financiare, agricultură ecologică etc.“

IT-ul poate să mai obţină finanţare doar prin Programul Operaţional de Competitivitate 2014 - 2020 (POC - program de cercetare dezvoltare).

Noua structură a programului Start-up Nation 2018, prin care este depunctat domeniului IT, a atras critici de la politicieni şi consultanţi.

În programul din 2017, IT-ului îi erau alocate 40 de puncte şi se clasa pe prima poziţie, acum a coborât pe a doua poziţie, încadrat în categoria servicii, cu un punctaj de 30, însă în paranteză este specificat exclusiv IT. Prin propunerile făcute recent producţia va fi pe primul loc şi va obţine un punctaj maxim de 30 de puncte.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

 
Cuvinte cheie:
it
, program
, depunctare
, consultanti
, politicieni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide