Doi antreprenori din Bucureşti au pariat 25.000 de euro pe o florărie online

28 mar 2016 Autor: Oana Stupinean

Decebal Diaconu, un antreprenor din Bucureşti cu experienţă în design, îm­pre­ună cu Rodica Barbu au pus pe picioare anul trecut o florărie online numită Bota­nique, în care au investit 25.000 de euro.

„Ideea businessului a pornit de la câte­va aran­jamente florale realizate de angajaţii par­­te­nerei mele, făcute pentru diverse oca­zii la care participam, aniversări, cununii şi aşa ne-am decis să pornim acest business cu flori în online“, a spus Diaconu, CEO al flo­răriei Botanique.

Botanique livrează peste 450 de bu­chete pe lună, cu vârfuri ale livrărilor de sărbători, când vânzările au crescut cu cel puţin 30%.

„Avem deja un număr de comenzi pe lu­nă, însă încă suntem la început, anul trecut a fost un an de început, primele 6 luni au fost doar de promovare şi de testare a pieţei. Am ajuns la un număr de 450 de comenzi pe lună, suntem în creştere“, a mai adăugat Diaconu. Valoarea medie a unei comenzi în 2015 pentru site-ul Botanique a fost între 80 şi 250 de lei, iar cea mai mare comandă a con­stat într-un buchet de 101 trandafiri negri, în va­loare de 1.000 de lei, iar pentru aran­ja­mentele pentru nunţi şi botezuri cea mai ma­re comandă a fost de 6.000 de euro. Com­pania se adresează persoanelor cu ve­nituri medii şi peste medie, preţul unui bu­chet de flori porneşte de la 90 de lei şi poate depăşi 1.300 de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2016

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, online
, antreprenori
, trecut
, barbu
, design
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide