Noul şef al ANCOM: Reorganizarea vizează creşterea eficienţei, doar pentru 9 oameni din 600 posturile "nu au putut fi păstrate"

20 iun 2017 Autor: Adrian Seceleanu

ANCOM afirmă că numirea lui Ciprian Boloş în funcţia de director executiv  prin detaşare din postul de director de strategie ocupat la Poşta Română este „legală“.

Reorganizarea fulger a puternicei Autorităţi de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în urma căreia cei mai importanţi şefi ai instituţiei care face regulile pe pieţele de 4 mld. euro de comunicaţii şi servicii poştale şi-au pierdut funcţiile, a vizat „eficientizarea structurii” instituţiei şi nu disponibilizarea „anumitor persoane”, au transmis reprezentanţii noii conduceri a autorităţii, ca răspuns la două serii de întrebări ale ZF.

„Reorganizarea ANCOM a fost menită să eficientizeze structura Autorităţii, scopul nefiind disponibilizarea anumitor persoane”, conform răspunsului transmis de ANCOM, care nu oferă niciun detaliu în legătură cu câştigul de eficienţă adus de reorganizarea fulger lansată în 8 iunie de noul preşedinte Adrian Diţă. Prin decizia de reorganizare, la care s-a lucrat în secret, Diţă a desfiinţat şi reînfiinţat practic aproape toate structurile din Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii  cu nume uşor diferite, procedură care i-a permis şi să renunţe la foştii şefi, cărora le-au fost propuse funcţii inferioare, pe salarii mai mici. Doar 9 persoane din 600 vor pleca de la ANCOM ca urmare a reorganizării, susţine noua echipă de conducere a ANCOM.

„În câteva cazuri, 9 la număr, dintr-un total de peste 600 de angajaţi, posturile nu au putut fi păstrate şi nici nu au existat soluţii pentru integrarea respectivelor persoane pe alte poziţii. Procesul de reorganizare este în derulare, urmând ca la finalizarea acestuia să fie disponibile informaţiile publice necesare”.

În altă ordine de idei, reprezentanţii ANCOM afirmă că numirea lui Ciprian Boloş în funcţia de director executiv al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), prin detaşare din postul de director de strategie ocupat la Poşta Română - companie a cărei activitate este reglementată de ANCOM, este „legală”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2017

 
Cuvinte cheie:
ANCOM
, reorganizare
, sef
, concedieri
, crestere
, oameni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Închide