Primii investitori în Uber vând acţiunile la un preţ de 1.000 de ori mai mare chiar şi la o evaluare de 48 mld. dolari, în scădere de la 70 mld. dolari

8 ian 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Travis Kalanick, cofondatorul start-up-ului american Uber Technologies, care până în luna iunie a fost CEO al companiei, îşi vinde aproape o treime din acţiunile sale în cadrul firmei pentru suma totală de 1,4 miliarde de dolari, potrivit unei surse apropiate situaţiei, citată de Reuters. 

Vânzarea acţiunilor deţinute de Kalanick face parte dintr-o tranzacţie mai mare a unui consorţiu condus de grupul SoftBank prin care se achiziţionează o participaţie de 17,5% în cadrul Uber. Majoritatea achiziţiilor reprezintă cumpărarea acţiunilor investitorilor iniţiali şi ale angajaţilor. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2018

 
Cuvinte cheie:
vanzare
, actiuni
, investitori
, miliarde
, scadere
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide