Srini Gopalan, membru în board-ul Deutsche Telekom: Sunt prea mulţi jucători şi e prea puţin profit în România în industria telecom

19 mar 2018 Autor: Adrian Seceleanu

Numărul de competitori din Ro­mâ­nia este „prea mare“, astfel că jucă­to­rii obţin profituri „foarte mici“ chiar şi în contextul unei rate record de creş­tere a econo­mi­ei, astfel că piaţa de tele­com se îndreaptă spre o consolidare.

„Cred că vom vedea o consolidare a pieţei de te­lecom din România în ur­mă­torii ani. Pentru că pe piaţă sunt prea mulţi jucă­tori, nivelul profi­ta­bi­li­tăţii este foarte mic, iar de aceea capa­cita­tea de a rein­vesti este destul de li­mi­tată“, a declarat pen­tru ZF Srini Gopalan, membru în boardul Deutsche Telekom, gigant cu afaceri de 75 mld. euro anul trecut. „Indiferent de soarta discuţiilor Voda­fone - UPC, trebuie să presupui că va exista un al treilea jucător care să ofere servicii convergente fix-mobil în România“, a adăugat el.

Autorităţile de la Bucureşti trebuie să fie gata să aprobe o redu­ce­re a numărului de opera­tori, dar şi să nu ceară su­me foarte mari pe licenţele 5G dacă vor să va­dă o dez­vol­tare rapidă a tehno­lo­giei. „Din minutul în care te gândeşti că ai ne­­voie de jucă­tori mari pentru digita­li­zarea societăţii (…) eşti dispus să devii mai favorabil consolidării pieţei, eşti ga­­ta să spui că spectrul radio ar trebui să fie mai ieftin, pentru că dividendele nu sunt cele obţinute direct, ci indirect“.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.03.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Srini Gopalan
, Deutsche Telekom
, industria telecom
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide