Telekom acuză Ministerul Comunicaţiilor că a blocat proiectul RO-NET. „Este dificil pentru mine să înţeleg abordarea anumi­tor persoane în le­gă­tură cu pro­iectul."

19 iun 2017 Autor: Adrian Seceleanu

RO-NET, unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură de comu­ni­caţii din România, care are ca scop conectarea prin fibră optică pe bani europeni a aproape peste 700 de localităţi izolate din mediul rural, este „complet blocat de opt luni de zile“ de către Ministerul Comunicaţi­ilor (MCSI), care refuză să semneze recep­ţia lucrărilor din „motive birocratice“.

„Este dificil pentru mine să înţeleg abordarea anumi­tor persoane în le­gă­tură cu pro­iectul. Sper să se clarifice rapid situa­ţia, dar am pierdut timp preţios, aceste opt luni de zile“, a spus Miroslav Majoros, CEO al grupului Tele­kom România. Întrebat dacă re­gretă că grupul a câştigat proiectul RO-NET, Majoros a răspuns afirmativ. „Da, (n.red. - proiectul) reprezintă un prejudiciu semnificativ pentru noi.“

Refuzul MCSI de a recepţiona lu­crările finalizate din cele 400 de sate blo­chează accesul comuni­tăţilor la in­ter­net şi a dus şi la îngheţarea plăţilor, astfel că Telekom şi-a plătit din fonduri pro­prii furnizorii. „Până acum Tele­kom România a încasat

15 mil. euro cu ti­tlu de plată parţială. Sunt undeva între 30 şi 40 mil. euro pe care Telekom România trebuie să îi încaseze pentru lucrările executate“, a spus Ovidiu Ghiman, director comercial B2B în cadrul Telekom.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.06.2017

 
Cuvinte cheie:
Telekom
, Ministerul Comunicatiilor
, proiectul RO-NET
, comunicatii
, acuzatii
, fonduri europene
, mediul rural
, infrastructura
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide