Telekom România a avut venituri de 464,3 mil. euro în S1/2018, în scădere uşoară

10 aug 2018 Autor: Ioana Nita

În primele trei luni ale anului veniturile locale ale grupului Telekom au scăzut cu 1,7%, în timp ce în al doilea trimestru al anului au înregistrat o creştere de circa 3%.

Telekom România, în prezent cel mai mare grup de telecomunicaţii de pe piaţa locală, a înregistrat în primul semestru al acestui an venituri totale de 464 milioane euro, mai mici cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, conform raportului furnizat de OTE Group, acţionarul majoritar al grupului.

În ceea ce priveşte profitul operaţional ajustat (EBITDA), acesta s-a redus cu 7,7% în primele şase luni ale acestui an, la 70,4 milioane euro.

Spre deosebire de veniturile realizate din serviciile fixe furnizate şi cele wholesale, care au scăzut cu 12,8%, respectiv 18,4%, câştigurile generate de serviciile mobile au înregistrat o creştere de 4,3% în prima jumătate din 2018, ajungând astfel la 164 milioane euro.

În perioada aprilie-iunie 2018, veniturile din servicii mobile au crescut cu 3,1, până la 82.4 milioane euro, reflectând în mare parte veniturile mai mari din segmentul de abonamente şi din ofertele convergente fix-mobil.

În primele trei luni ale anului veniturile locale ale grupului Telekom au scăzut cu 1,7%, în timp ce în al doilea trimestru al anului 2018 au înregistrat o creştere de circa 3%.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

 
Cuvinte cheie:
romania
, venituri
, scadere
, grup
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide