ZF Live. Ioan Istrate, absolvent al unui MBA la University of California: În viitor, roboţii de bucătărie vor face singuri clătite şi vor şti şi ce fel de clătite ai vrea după o zi grea la muncă

25 apr 2018 Autor: Roxana Rosu

Ioan Istrate, participant la programul XPRIZE

În Japonia se dezvoltă multe produse robotice de companie pentru vârstnici, în această ţară fiind multe persoane singure. Plus roboţi de casă, pentru automatizarea unor procese casnice. La fel vom vedea şi în Europa, pe măsură ce populaţia îmbă­trâneşte.

Produsele robotice se vor dezvolta în următorii ani, iniţial mai ales pe partea de aplicaţii militare, apoi şi casnice, pe măsură ce preţurile vor scădea şi vor fi mai accesibile consumatorilor, a spus la ZF Live Ioan Istrate, absolvent al unui MBA la University of California şi participant la programul XPRIZE.

„În Japonia se dezvoltă multe produse robotice de companie pentru vârstnici, în această ţară fiind multe persoane singure. Plus roboţi de casă, pentru automatizarea unor procese casnice. La fel vom vedea şi în Europa, pe măsură ce populaţia îmbă­trâneşte.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.04.2018

 
Cuvinte cheie:
california
, aplicatii
, roboti
, dezvoltare
, mba
, viitor
, absolventi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide