Germania şi Austria nu vor accepta prezenţa politicienilor din Turcia în campania electorală

20 apr 2018 Autori: Mihai Draghici - Mediafax , Mediafax

Germania şi Austria nu vor permite desfăşurarea de evenimente cu caracter electoral înaintea alegerilor prezidenţiale şi parlamentare convocate de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pe 24 iunie, relatează publicaţia Die Welt.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunţat vineri, la postul Ö1, că prezenţa politicienilor turci în Austria, în campania electorală, este "indezirabilă", subliniind că "interferenţele" de acest tip ale Turciei nu vor mai fi permise.

La rândul său, Ministerul german de Externe a difuzat vineri o notă de înştiinţare adresată misiunilor diplomatice prin care anunţă că nu sunt acceptate evenimentele de tip electoral din niciun alt stat în afara celor membre ale Uniunii Europene.

În Germania şi Austria sunt comunităţi importante de imigranţi turci.

Turcia va organiza alegeri parlamentare şi prezidenţiale anticipate pe 24 iunie, a anunţat miercuri preşedintele Recep Tayyip Erdogan. "Chiar dacă preşedintele şi Guvernul lucrează la unison, suntem confruntaţi la orice pas cu bolile vechiului sistem", a declarat Recep Erdoğan într-un discurs rostit miercuri la Ankara. "Evoluţiile din Siria şi din alte zone relevă urgenţa de a trece la noul sistem executiv pentru a adopta măsurile necesare unui viitor mai puternic al ţării noastre", a explicat Erdogan.

Recep Erdogan va implementa noul sistem constituţional prezidenţial, eliminând postul de prim-ministru şi centralizând puterea prin funcţia de preşedinte.

 
Cuvinte cheie:
GERMANIA
, AUSTRIA
, TURCIA
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide