Schimbare de ritm: Încasările serviciilor de streaming le-au depăşit pe cele ale CD-urilor şi albumelor pentru prima dată în istorie

26 apr 2018 Autor: Alex Ciutacu

Serviciile online de streaming precum Spotify, Pandora şi Apple Music au devenit principala sursă de venit în industria muzicală, depăşind vânzările CD-urilor în format fizic şi plăţile pentru descărcarea digitală a albumelor, pentru prima dată în istorie, potrivit Reuters.

Subscripţiile la platformele de streaming au generat 6,6 miliarde de dolari în 2017, în creştere faţă de 4,7 miliarde de dolari în 2016, în timp ce vânzările fizice au produs 5,2 miliarde de dolari, în scădere de la 5,5 miliarde de dolari, potrivit datelor furnizate de Federaţia Internaţională a Industriei Phonografice.

În ultimii zece ani, serviciile de streaming au acaparat treptat piaţa vânzărilor formatelor fizice şi a descărcărilor de albume.

Datorită serviciilor de streaming, industria muzicală are o şansă să îşi revină după o perioadă de scădere.

În timp ce serviciile precum Napster au prins avânt, iar serviciile precum iTunes au eşuat, vânzările din industrie au scăzut de la 25,2 miliarde de dolari în anul 2000, la 14,2 miliarde de dolari în 2014, potrivit Quartz.

Începând cu 2015, veniturile au început să crească iarăşi, ajungând la 17,3  miliarde de dolari în 2017, în creştere cu 8,1% faţă de 2016.

 

 

 
Cuvinte cheie:
servicii
, albume
, istorie
, incasari
, schimbare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide