Balanţa în turism în ianuarie 2018: Românii au cheltuit 254 de milioane de euro pe deplasări în străinătate, plus 29%. Suma lăsată de străini în ţară, în uşoară scădere

20 mar 2018 Autor: Mirabela Tiron

Românii au cheltuit 254 de milioane de euro în ianuarie anul acesta pe depla­să­rile în străinătate, sumă în creştere cu cir­ca 29% faţă de perioada similară a anu­lui anterior, arată datele publicate re­cent de BNR. Debutul de an a men­ţi­nut pe creştere apetitul românilor pen­tru călătoriile în afara ţării.

Spre com­pa­raţie, suma chel­tuită de vizitatorii străini în ţară a fost în uşoară scădere în ia­nua­rie anul acesta. Străinii au lăsat 172 mil. euro în de­pla­sările fă­cu­te în ţa­ră, faţă de 173 mil. euro în ianua­rie anul anterior, arată aceeaşi sursă. Ba­lan­ţa din tu­rism conti­nuă să fie pe defi­cit, cal­culat de 82 mil. euro pen­tru ianua­rie anul aceata.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2018

 
Cuvinte cheie:
romani
, strainatate
, cheltuieli
, straini
, turism
, deplasari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide