BVB încearcă să atragă noi companii. Daniel Truică, Vola.ro: „Ne uităm pe toate zonele pentru a atrage capital. Ne uităm atât la bursa din România, cât şi la bursa din Varşovia“

23 nov 2017 Autor: Simona Tatu

Bursa de Valori Bucureşti încearcă să-i convingă pe antrepenori să-şi listeze companiile, în contextul în care în România mai puţin de 5% din firme sunt cotate la bursă faţă de o medie de 20% în Europa, iar listările din ultimul an ale unor mari afaceri antreprenoriale precum MedLife, Digi sau Sphera Group (operator al KFC, Pizza Hut şi Taco Bell) confirmă un interes în creştere faţă de piaţa de capital. 

„Din ce în ce mai mulţi antreprenori ro­mâni se gândesc să fo­losească Bursa de Va­lori Bucureşti pentru finanţare. Tre­cem prin cea mai bună pe­rioa­dă a bursei din punctul de vedere al numărului de listări, în ultimele 12 luni am avut cinci listări de companii. Antrepre­norii se uită la această pia­ţă de capital cu spe­ranţa de a utiliza fa­ci­lităţile oferite, anu­me posibi­litatea de a-şi dezvolta afa­ce­rea, de a-şi creşte co­ta de piaţă, profita­bi­li­tatea sau a achi­ziţiona com­petitori“, a spus Lucian Anghel, pre­şedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).  

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.11.2017

 
Cuvinte cheie:
bursa
, atragere
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide