Antreprenori locali

Familia Movileanu, proprietarul Mera Resort din Venus a preluat şi modernizat un hotel de două stele din Mangalia

21 iun 2017 Autor: Mirabela Tiron

Familia Movileanu din Argeş a devenit cunoscută în sectorul turistic după ce în 2014 a preluat mai multe hoteluri şi vile pe litoral şi a dezvoltat un complex modern de 4 stele, Mera Resort, în urma unei investiţii de circa 12 milioane de euro.

Familia Movileanu, proprietara complexului hotelier Mera Resort din Venus, a preluat şi modernizat hotelul de 2 stele Astra din Mangalia. Acesta a fost construit înainte de Revoluţie şi se află pe faleză, în a­pro­­piere de plajă. Unita­tea are o ca­pacitate de 48 de camere du­ble şi şase apartamente şi ope­rează un restaurant, o terasă bar, un centru spa, locuri de joacă pentru copii, potrivit site-urilor de re­zer­vări. Oficialii Mera Resort nu au răspuns solicitării ZF.
 
Hotelul va prelua numele de Mera Brise Mangalia, va avea 4 stele în loc de 2 şi se va deschide la 1 iulie. Fostul hotel Astra s-a aflat până în 2013 în portofoliul companiei DAL Scala 2004 (controlată de Daniela Scarlat şi Liviu Scarlat, acţionar şi la firma Mangalia SA), ulterior  fiind  scos la vânzare de Administraţia Finanţelor Publice Mangalia, la un preţ de sub jumătate de milion de euro, potrivit presei locale.
 
Familia Movileanu din Argeş a devenit cunoscută în sec­to­rul turistic după ce în 2014 a preluat prin compania Atlas Apli­ance Solutions din Mioveni hotelurile Cocor şi Pa­jura din Ve­nus, alături de 28 de vile de la THR Marea Neagră şi a dez­vol­tat un complex modern de patru stele, Mera Resort, în ur­ma unei investiţii de circa 12 mil. euro, porivit ultimelor date disponibile. Hotelul Cocor a fost transformat în Mera Sky, o unitate de 4 stele, cu o capacitate de 206 camere, parte din complexul Mera Resort, care mai include hotelul Mera Blue (122 de camere duble şi 18 junior suite) şi vilele Mera Villas.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2017

 
Cuvinte cheie:
hotel
, mangalia
, preluare
, modernizare
, venus
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide