Top 100 cele mai valoroase companii - 2017

41. Romsilva

Secțiune susținută de Medlife Logo

15 mar 2018 Autor: Mădălina Panaete

Vezi galeria foto Ciprian Pahonţu, director general

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, compania de stat care administrează pădurile României, a urcat trei poziţii în clasamentul celor mai valoroase companii din România, ajungând pe locul 41. Valoarea companiei a crescut cu 33%, până la peste 2,5 mld. lei (554 mil. euro).

Romsilva a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 1,7 miliarde de lei (376 de milioane de euro), în creştere cu 6,5% faţă de anul precedent. Profitul companiei s-a situat la 210 milioane de lei (47 de milioane de euro), mai mare cu aproape 34% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Compania de stat admi­nis­trează peste 3 mi­lioane de hec­ta­re de pădure aflate în pro­prie­tatea publică a statului şi asigură servicii silvice pentru alte un mi­lion de hectare aflate în pro­prie­tatea statului sau compa­niilor private. 

Fondul forestier al României are o su­pra­faţă de peste 6,5 mil. hectare, ceea ce re­pre­zintă circa 27% din teritoriul ţării, potrivit da­telor publicate pe site-ul Ministerului Apelor şi Pădurilor.

Romsilva este con­dusă de anul tre­cut de Ciprian Pahon­ţu, 51 de ani. El are o experienţă de peste 25 de ani în domeniu şi a început să lucreze în Rom­silva încă de la înce­pu­tul anilor 2000, conform datelor din CV-ul prezentat pe site-ul companiei de stat.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Romsilva
, Top 100 cele mai valoroase companii - 2017
, companii de stat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide