BERD: Ţările din Europa Centrală şi România au puţine companii mari şi multe firme mici, care nu investesc în capital uman şi au productivitate scăzută

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 iun 2018 Autor: Roxana Rosu

♦ Firmele care înregistrează modificări reduse ale numărului de angajaţi de-a lungul timpului, de 1-10% pe an, angajează în medie 37 de persoane pe an în România, faţă de 23 în Europa de Vest.

Ţările din Europa Centrală, zona baltică (CEB) şi România au foarte multe firme mici în economie şi puţine firme mari, comparativ cu situaţia din vestul Europei, tendinţă care afectează şi nivelul de productivitate la nivelul acestor pieţe, arată un studiu realizat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

”În medie, circa 80% din firmele din aceste ţări au sub 10 angajaţi, faţă de 75% în vestul Europei. Felul în care este distribuită forţa de muncă în firmele de diferite dimensiuni este un element important. Firmele mai mici tind să investească mai puţin în capital uman, fizic şi în proprietate intelectuală. Prin urmare, ele sunt mai puţin productive decât firmele mari”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.06.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
firme
, productivitate
, romania
, berd
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide