Britanicii de la GSK analizează o revenire în producţia de medicamente pe piaţa românească

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 aug 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Gigantul britanic din industria farma GlaxoSmithKline, care a intrat şi pe piaţa locală în urmă cu aproape 30 de ani, se uită la oportunitatea de a reinvesti într-o facilitate de producţie în România, a spus într-un interviu pentru ZF Dana Constantinescu, directorul general al diviziei farma GSK România.

Ea a precizat că sunt discuţii incipiente şi în prezent se analizează nevoia specifică pe categorii de produse pentru această investiţie în România.

„În acest moment în România nu avem nicio facilitate de producţie. Pe termen foarte scurt nu ne gândim, dar pe termen mediu şi lung există o strategie, am început deja nişte discuţii şi la nivel intern, dar şi la nivel local, dar sunt în stadii mult prea incipiente în acest moment. Suntem în faza de mapare, dar am început o discuţie în acest sens“, a spus Dana Constantinescu.

Planurile GSK vin la trei ani după ce britanicii au decis închiderea fabricii Europharm din Braşov începând cu 2016, cumpărată anul trecut de fraţii Nandor şi Attila Santa, doi antreprenori braşoveni.

Divizia farma a GSK a avut afaceri de 423 mil. lei în 2017, iar divizia consumer a înregistrat 282 mil. lei în 2017, potrivit datelor de la Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
piata
, productie
, analiza
, britanici
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide