Antreprenori locali

Ce efecte ar avea asupra pieţei auto un singur importator pentru mărcile Peugeot-Citroën şi Opel: vânzări anuale de peste 10.000 de maşini şi afaceri de 140 mil. euro

18 apr 2017 Autor: Bogdan Alecu

Reunirea în cadrul unui singur importator a mărcilor Peugeot, Citroën şi Opel (în urma tranzacţiei la nivel global) ar forma un nou mare jucător pe piaţa locală cu vânzări anuale de peste 10.000 de maşini şi un business de aproape 140 mil. euro, intrând în top cinci importatori, alături de Porsche România, Renault Commercial Roumanie, Toyota România şi Grupul Ţiriac. Trust Motors, importatorul Peugeot-Citroën, companie controlată de Gheorghe Dolofan, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din piaţa auto, a comercializat în 2016 peste 4.500 de maşini, în creştere cu 12%. De partea cealaltă, Opel cu 6.100 de maşini comercializate în România are un alt model de business, fiecare dealer fiind şi importator. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2017

 
Cuvinte cheie:
timisoara
, afaceri
, grup
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide