CITR: Industria şi construcţiile, cele mai vulnerabile la pericolul insolvenţei. Un alt sector care se confruntă cu dificultăţi este cel bancar, unde sunt prea multe bănci care oferă servicii similare

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator CITR: Faţă de 2016, numărul insolvenţelor rămâne în scădere, dar companiile cu impact asupra economiei continuă să se confrunte cu dificultăţi financiare.

Industria şi construcţiile sunt două sectoare din ce în ce mai vulnerabile la pericolul insolvenţei, în condiţiile în care 54%, respectiv 15% din activele imobilizate ale companiilor cu cereri de insolvenţă înregistrate anul acesta provin din aceste domenii, potrivit unei cercetări realizate de specialiştii în analiză şi prognoză ai CITR.

La finalul lunii februarie, 120 de companii, fiecare cu active de peste un milion de euro, aveau deja cereri de insolvenţă pe rolul instanţelor.

Numărul cumulat al angajaţilor acestor societăţi se ridică la 20.000, iar cifrele lor de afaceri însumează peste 1,5 mi­liarde de euro. Dintre acestea, majoritatea activează în industrie, arată o analiză a CITR.  Acest domeniu deţine în prezent 54% dintre activele imobilizate ale celor 120 de companii, 48% din numărul lor total de angajaţi şi un sfert din cifra de afaceri cumulată. „Starea acestui sector e puternic influ­en­ţată de piaţa producătorilor de energie alternativă, care e în continuare în dificultate; gradul ei de vulnera­bilitate e strâns legat de reglementările legisla­tive şi de cotele de acordare a cer­tificatelor verzi“, preci­zează Andreea Cionca-An­ghelof, asociat coor­donator CITR.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
CITR
, Industria
, constructiile
, vulnerabilitati
, sectorul bancare
, constructii
, dificultati
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide