Comisia Europeană despre acordul dintre ArcelorMittal şi Ilva: “Evaluarea măsurilor este în curs de desfăşurare. Deadline-ul pentru acest proces este 23 mai 2018”

22 mar 2018 Autor: Simona TatuComisia Europeană spune că pe data de 15 martie a primit din partea grupului ArcelorMittal un set de angajamente asumate de grup în încercarea de a finaliza cu succes preluarea combinatului Ilva din Italia, însă conţinutul documentelor nu este public.

“Comisia Europeană confirmă faptul că a fost prezentat un set de angajamente în data de 15 martie 2018. Nu putem comenta pe baza acestor măsuri. Evaluarea măsurilor este încă în curs de desfăşurare. Deadline-ul pentru acest proces este 23 mai 2018”, au raspuns reprezentanţii Comisiei Europene la solicitarea ZF.

ArcelorMittal vrea Ilva, un combinat siderurgic amplasat în sudul Italiei, care produce 12 milioane de tone de produse metalurgice pe an, iar pentru că poziţia sa ar putea deveni prea puternică în siderurgia europeană, Comisia Europeană îi cerut să renunţe la alte capacităţi. Printre acestea ar putea fi şi combinatul de la Galaţi, care mai produce în prezent 2 milioane de tone de oţel pe an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
comisia europeana
, comisie
, arcelormittal
, masuri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide