Conferinţa ZF Branduri româneşti, Iaşi. Corneliu Enache, proprietarul fabricii de pungi de hârtie Barleta: Când am început businessul, făina se ambala în pungi netipărite pe care se scria cu pixul

4 iul 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Barleta exportă în circa 23 de ţări, de la Spania, Rusia, Kazahstan până la Statele Unite ale Americii.

Corneliu Enache, proprietarul fabricii Barleta din Bacău, unde se produc pungi, saci şi sacoşe din hârtie pentru lanţurile mari de supermarketuri, reţelele de fast food sau în panificaţie, susţine că piaţa de pungi de hârtie este pe un trend pozitiv, în contextul în care de anul viitor pungile din plastic subţire sunt interzise. El a fost prezent la conferinţa ZF Branduri româneşti, orga­nizată la Iaşi. „Primul nostru client a fost Pambac. La momentul respectiv pe rafturile magazinelor încă se mai ambala făina, zahărul în pungi de hârtie netipărite pe care se scria cu pixul. După primele ieşiri în străinătate ne-a venit ideea de a intra în producţia de ambalaje. Comenzile sunt imense, acum avem deja trei utilaje, iar un al patrulea este comandat în Japonia, a explodat cererea pentru aceste utilaje“, a spus Corneliu Enache. El a povestit că în 1994, când a fost înfiinţată compania, şapte asociaţi (ingineri şi un profesor) au început să comercializeze hârtie, după care au mizat şi pe partea de producţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.07.2018

 
Cuvinte cheie:
hartie
, fabrica
, proprietar
, conferinta
, zf
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide