Agrobusiness

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja trimite pepeni în Lidl Cehia şi Dubai. „Toată lumea produce, dar mai greu este să vânzi pe piaţă. Asocierea ne-a ajutat să încheiem parteneriate cu retailerii.“

Secțiune susținută de Medlife Logo

6 dec 2017 Autor: Roana Rotaru

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja, formată din opt fermieri care cul­ti­vă împreună pepeni şi legume pe 150 de hectare în judeţul Ialomiţa, mizează anul acesta pe vânzări de peste 15 mil. lei (3,3 mil. euro), după ce co­ope­rativa a ieşit cu producţia de pepeni la export în Lidl Cehia şi în Dubai.

„Suprafeţele cultivate au crescut de la an la an, iar anul acesta am făcut export de pepeni. Am reuşit să exportăm direct 1.200 de tone de pe­peni în Lidl Cehia, ceea ce reprezintă circa 10% din producţie. Am mai trimis şi în Dubai un container de 20 de tone de pepeni, prin intermediari, o colaborare care va continua şi anul acesta“, a declarat pentru ZF Ion Florin, preşedintele cooperativei.

Cooperativa agricolă Gheorghe Doja livrează peste 10.000 de tone de pepeni şi legume anual, principalii clienţi fiind Auchan, Lidl România, Lidl Cehia, Carrefour, Billa, Cora, Mega Image şi Profi, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Toată lumea produce, dar mai greu este să vânzi pe piaţă. Asocierea ne-a ajutat să încheiem parteneriate cu retailerii“, a spus preşedintele cooperativei agricole Gheorghe Doja.

În România sunt doar în jur de 200 de cooperative agricole care reuşesc să aibă rulaje anuale, potrivit datelor din piaţă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Agrobusiness
, Cooperativa agricola
, Gheorghe Doja
, pepeni
, lidl
, legume
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide