ANALIZĂ

Domeniile care au renunţat la cei mai mulţi angajaţi în perioada 2008-2016

16 apr 2018 Autor: Cristina Rosca

♦ Construcţiile, publicitatea şi intermedierile financiare au cu 200.000 de angajaţi mai puţin decât în 2008, ultimul an de boom economic.

La finalul anului 2016, ultimul pentru care există date publice, companiile din România declaraseră că au 4,1 milioane de angajaţi, cu 730.000 mai puţini ca în 2008, ultimul an de boom economic, arată calculele ZF pe baza informaţiilor de la Regis­trul Comer­ţului. Datele sunt valabile pentru companiile care şi-au depus rezultatele financiare pe anii respectivi.

În economie există însă mai multe moduri de cal­cul al numărului de salariaţi, iar uneori cifrele sunt contrastante. Datele de la Registrul Comer­ţului însă reprezintă cifrele raportate de com­panii privind numărul mediu de salariaţi din fiecare an. Domeniul construcţiilor, mai exact lucrările de construire a clădirilor rezidenţiale şi nere­ziden­ţiale, este cel care a renunţat la cei mai mulţi oameni în această perioadă, peste 110.000, mai exact aproape jumătate din efectivul din 2008.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.04.2018

 
Cuvinte cheie:
ANALIZA
, angajati
, salariati
, constructii
, criza
, disponibilizari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide