Enel: Furnizarea de energie va deveni o anexă. Dacă nu înţelegem asta, viitorul este sumbru

Secțiune susținută de Medlife Logo

30 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

Vezi galeria foto Alessio Menegazzo, director sustenabilitate şi afaceri instituţionale, Enel România: Ce facem peste 3-5-7 ani? Noi ştim cu toţii că în sectorul energetic va veni o schimbare foarte mare, iar noi credem că această schimbare este digitalizarea. Vorbim de foste businessuri de monopol care trebuie să înţeleagă o piaţă nouă în care sunt mulţi jucători noi de energie.

♦ Alessio Menegazzo, director de sustenabilitate şi afaceri instituţionale la Enel România, este destul de convins că digitalizarea va fi „numele jocului“ în ceea ce priveşte afacerea cu energie ♦ Astfel, pe termen lung, lupta companiilor din domeniul de profil va fi de a aduce cât mai multe servicii alături de energie în casele consumatorilor în contextul în care preţul electricităţii va scădea pe fondul ieftinirii tehnologiilor.  

„Ce facem peste 3-5-7 ani? Noi ştim cu toţii că în sectorul energetic va veni o schim­bare foarte mare, iar noi credem că această schim­ba­re este digitalizarea. Vorbim de foste busi­nessuri de monopol care trebuie să înţeleagă o piaţă nouă în care sunt mulţi jucători noi de energieî, spune Alessio Menegazzo.

Enel a devenit în România unul dintre cei mai mari furnizori şi distribuitori de electricitate după ce a preluat fostele Electrica Banat, Dobrogea şi Muntenia Sud. La firele de electricitate gestionate de companie sunt conectaţi mai bine de 2,8 milioane de consumatori, marele pariu făcut de Enel în acest moment în România fiind digitalizarea infrastructurii de distribuţie prin montarea contoarelor inteligente.

 

 

Aflaţi care sunt tendinţele care vor schimba sectorul energetic în cea de-a şaptea ediţie a anuarului ZF Energie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
energie
, enel
, refuz
, furnizare
, viitor
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide