Best of ZF Power Summit ’18. Cătălin Stancu, Electrica: După 2017, am revizuit toate procedurile de risc. Pentru 2018 ne-am asigurat deja energia necesară în proporţie de 90%

1 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

Cătălin Stancu, director general, Grupul Electrica:

Primele lucruri pe care le-am făcut în 2017, în primul trimestru a fost să revizuim toate procedurile de risc. În 2018 începe mult mai normal, cu energia asigurată pentru toate categoriile de clienţi peste 90%. Predicţii în piaţa energiei parcă nu îţi mai vine să faci după 2017, dar cred că va fi un an normal. Am pornit nişte programe serioase de regândire a modelului de business, de restructurare, şi în distribuţie, şi în furnizare. Suntem o companie listată, aşa că ne uităm la profitabilitate înainte de market share.

Iarna anului 2017, care a dus preţul energiei la niveluri imposibil de anticipat, i-a determinat pe cei rămaşi în picioare să-şi restructureze businessul şi să ia măsuri de achiziţii mult mai prudente.

„Ne uităm la profitabilitate înainte de market share“, spune Cătălin Stancu, director general al Grupu­lui Electrica, cel mai mare furnizor de energie din România, la firele companiei fiind conectaţi peste 3,6 milioane de clienţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Electrica
, energie
, proceduri
, risc
, summit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide