Cât te costă să ţii un bec aprins şi care sunt taxele colectate de stat? România, mai scumpă decât Croaţia şi Ungaria

Secțiune susținută de Medlife Logo

4 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

Cu un parc de generare net superior cererii interne, dar puţin modernizat, România reuşeşte „performanţa” de a-şi diminua rolul de exportator de energie în regiune, în timp ce populaţia are facturi mai mari decât croaţii, ungarii sau bulgarii.
 
Datele Transelectrica arată că în 2017 importurile de energie ale României din Ungaria au crescut anul trecut cu peste 60%, în timp ce exporturile s-au redus cu o proporţie similară. În total, balanţa energetică a României, indică o creştere a importurilor cu 39% (până la 3,2 TWh în 2017 – n. red.) şi o reducere a exporturilor cu 17% (până la 6,1 TWh în 2017 – n. red.).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
croatia
, romania
, ungaria
, taxe
, colectare
, costuri
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide