INTERVIU

Cătălin Stancu, Electrica: În România, durata medie a penelor de curent este de 300 de minute pe an. În regiune, media este de 90 de minute. Acolo vrem să ajungem

Secțiune susținută de Medlife Logo

11 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

Cătălin Stancu, director general al Electrica: Acum suntem acoperiţi spre 90% în ceea ce priveşte achiziţia de energie, faţă de aproximativ 50%, cât eram la începutul anului trecut. Sunt premise ca anul 2018 să fie un an normal.

♦ Durata întreruperilor neplanificate este cel mai important indicator al calităţii serviciului de distribuţie a energiei. Deşi durata acestor întreruperi s-a înjumătăţit în 2016 faţă de cele peste 10 ore de beznă din 2009, media din România este departe de cea a regiunii, de circa 1,5 ore. Paradoxal, în ciuda unui serviciu de calitate mai slabă, românii au facturi mai mari decât ungurii sau bulgarii.

„Este o diferenţă foarte mare de calitate“, spune Cătălin Stancu, directorul general al grupului Electrica, cel mai mare distri­buitor de energie din România, cu mai bine de 3,6 milioane de clienţi conectaţi la reţelele administrate.

Potrivit celor mai recente informaţii dispnibile publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în dome­niul Energiei (ANRE), clienţii Electrica au stat în 2016, ultimul an pentru care există date, între 4 şi 5 ore în beznă din cauza întreruperilor neplanificate, adică acele 300 de minute despre care amintea Stancu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Electrica
, mediere
, regiune
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide