Diferenţă de ritm: capacitatea proiectelor eoliene montate în ultimii zece ani a fost de opt ori mai mare decât a noilor hidrocentrale

29 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

În ultimii zece ani, capacitatea noilor hi dro centrale montate în sistemul energetic lo cal a fost de 367 MW, după cum arată datele fur nziate de Transelectrica. În acelaşi interval de timp, în România s-a creat practic o indus trie de la zero, cea eoliană, care a ajuns la peste 3.000 MW de capacitate, cei mai mulţi în Dobrogea, după cum arată datele din noua ediţie a anuarului ZF Energie.

Mai bine de jumătate din potenţialul hidrologic al României a fost deja amenajat, pro iecte precum Porţile de Fier sau barajul de la Vidraru fiind irepetabile pe plan local. Astfel, noile investiţii în hidrocentrale au di mensiuni mai mici şi de obicei se realizează cu costuri mai ridicate pentru că exploatează cursuri de ape cu debite mai mici.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.03.2018

 
Cuvinte cheie:
capacitate
, eoliene
, proiecte
, crestere
, diferenta
, energie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide