FGSZ, „Transgazul“ unguresc: Ne concentrăm pe coridorul România-Ungaria-Slovacia. Marea Neagră ar diversifica oferta pentru noi şi regiune

13 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

Realizarea coridorului de gaze România-Ungaria-Slovacia şi realizarea fluxului bidirecţional la punctele de graniţă sunt văzute ca investiţii strategice în perioada 2019-2022 pentru compania de transport al gazelor din Ungaria, FGSZ, care face parte din grupul petrolier ungar MOL. 

FGSZ este echivalentul maghiar al Transgazului, compania naţională de transport al gazului natural. Spre deosebire de Transgaz, companie care acţionează de una singură pe piaţa gazelor, controlată acum de Ministerul Economiei, FGSZ face parte din grupul petrolier integrat MOL, care are o viziune strategică pe tot lanţul de petrol şi gaze. Cel mai important acţionar al grupului MOL este statul maghiar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2018

 
Cuvinte cheie:
FGSZ
, gaze
, ungaria
, romania
, slovacia
, marea neagra
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide