Record al tuturor timpurilor: Livrările globale de petrol şi produse asimilate ajung la 100 de milioane de barili pe zi, marcând un punct culminant pentru combustibilii fosili

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 oct 2018 Autor: Departamentul Economic

Livrările globale de petrol şi produse asimilate – gaze lichefiate, biocarburanţi şi produse rafinate – au crescut la 100,3 milioane de barili/zi, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) în raportul lunar publicat vineri.

Livrările au fost cu 2,3 milioane de barili peste aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 1,3 milioane de barili/zi mai mari decât în trimestrul al doilea. Recordul este urmarea creşterii importurilor statelor în curs de dezvoltare, alături de vânzările mai mari de vehicule hibride şi de ascensiunea energiei verzi. IEA estimează şi o creştere a producţiei de hirocarburi şi asimilate pentru statele din afara OPEC, pentru anul viitor, de 1,7 milioane de barili.

Livrările mai mari au venit din partea OPEC, care şi-a sporit producţia cu 500.000 de barili/zi, precum şi din partea statelor americane, cu un plus de 400.000 de barili/zi. Carburanţii bio au înregistrat o creştere de 300.000 de barili/zi faţă de trimestrul precedent, mai arată raportul.

 

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ENERGIE
, RECORD
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide