România insistă cu spargerea sistemului energetic: Romgaz îşi mută depozitele de gaze într-o companie separată

28 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

De la 1 aprilie toată activitatea de înma­ga­zi­nare din cadrul Romgaz, segment care anul trecut a generat venituri de 506 mil. lei, în creş­te­re cu 46%, va fi organizată în cadrul unei so­cietăţi distincte, controlată tot de Romgaz.

Măsura reprezintă de fapt punerea în practică a unei directive europene din 2009 le­ga­tă de separarea activităţilor din cadrul com­pa­niilor active în sectorul gazelor. Româ­nia re­prezintă un caz unic la nivel european în ceea ce priveşte spargerea companiilor din ener­gie, separarea activităţilor, atât în dome­niul energiei, cât şi al gazelor, având ca rezultat slă­birea jucătorilor deţinuţi încă de statul român.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Romgaz
, energie
, gaze
, depozite
, companie
, mutare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide