Romgaz are proiecte de investiţii de 400 mil. euro pentru înmagazinarea gazelor. Compania vrea un depozit nou în Moldova

22 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

Vezi galeria foto În prezent, Romgaz mai are un proiect major de investiţii în derulare şi anume o centrală pe gaze la Iernut, un proiect de 268,8 milioane de euro al cărui termen de finalizare este 2020. Cu o capacitate de 430 MW, centrala va putea asigura energia necesară pentru un milion de locuinţe şi va consolida statutul Romgaz ca jucător cheie pe piaţa de energie, compania urmând să ajungă la o cotă de circa 3-4% din producţia de curent.

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, va investi 80 de milioane de euro pentru deschiderea unui nou depozit de înmagazinare a gazelor în regiunea Moldovei.

Investiţia ar urma să fie realizată în locul unor câmpuri depletate dintre locălităţile Pocoleni (Suceava), Co­măneşti (Bacău), Todireşti (Iaşi) şi Davideni (Neamţ).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.03.2018

 
Cuvinte cheie:
gaze
, moldova
, romgaz
, depozit
, proiecte
, companie
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide