Salariile din Hidroelectrica, cea mai profitabilă firmă din energie, vor creşte cu 15%, dar parcul de hidrocentrale este neschimbat de 10 ani

Secțiune susținută de Medlife Logo

24 mai 2018 Autor: Roxana Petrescu

♦ În ultimul deceniu, s-au pus în funcţiune centrale hidroelectrice şi microhidrocentrale cu o putere instalată de numai 384 MW, în aceeaşi perioadă fiind ridicate de aproape 8 ori mai multe turbine eoliene ♦ În 2016, Hidroelectrica a avut un grad de realizare a investiţiilor de 28,3%, în timp ce anul trecut a ajuns la 62% ♦ La final însă, Hidroelectrica a devenit cea mai profitabilă firmă din energie, angajaţii companiei urmând să primească salarii cu 15% mai mari, fără niciun plan de dezvoltare concret.

„Salariul mediu net va creşte anul acesta cu 15%”, a de­cla­rat Bogdan Badea, directorul ge­neral al Hidroelectriaca, cel mai mare producător de energie din România.

Potrivit informaţiilor disponibile, anul trecut salariul mediu brut de bază era de circa 3.273 lei, ceea ce înseamnă că netul era de aproximativ 2.301 lei. După această creştere, netul mediu al angajaţilor Hidroelectrica va ajunge la circa 2.650 lei, potrivit estimărilor ZF. Hidroelectrica a terminat primele trei luni ale anului cu venituri din exploatare de 974 mil. lei şi cu un profit net de 485 mil. lei, ambii indicatori fiind în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, în ciuda unui preţ mai mic al pieţei la energie.

Pornind de la aceste rezultate, com­pania este cea mai profitabilă din segmentul energetic, jumătate din toate încasările fiind convertite în profit net.

Compania a avut anul trecut venituri din exploatare de 3,28 de miliarde de lei şi un profit net de 1,36 de miliarde de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
hidroelectrica
, energie
, crestere
, firma
, salarii
, parc
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide