Fondul imobiliar sud-african NEPI obţine 73% din chirii din proprietăţile pe care le are în România

6 iun 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Suprafaţa totală închiriabilă a proprietăţilor NEPI este de un milion de metri pătraţi, din care retailul reprezintă cel mai mult, adică 871.800 de metri pătraţi.

Compania sud-africană de investiţii NEPI obţine 73% din chirii din România, celelalte ţări având ponderi sub 15% fiecare, potrivit raportului com­­paniei pentru anul 2016. Dezvol­ta­torul mai este prezent cu proprietăţi în Slo­vacia, Croaţia, Cehia şi Serbia. Anul trecut, în con­turile NEPI au intrat 114 milioane de euro doar din chiriile din România. Ast­fel, chiriile totale pe care le încasează grupul sunt de circa 145 de mili­oa­ne de euro. În portofoliul total al NEPI, România reprezintă 80% după suprafaţa închiriabilă. Valoarea portofoliului NEPI pe piaţa locală este de 1,8 miliarde de euro. Pe piaţa locală, NEPI este cel mai mare jucător din real-estate, cu 34 de proprietăţi care generează venituri, din sectoarele retail, office şi industrial. Suprafaţa totală închiriabilă a acestora este de un milion de metri pătraţi, din care retailul reprezintă cel mai mult – 871.800 de metri pătraţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2017

 
Cuvinte cheie:
nepi
, chirii
, romania
, obtinere
, proprietati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide