Friesland: Numărul de procesatori de lactate a scăzut în ultimii ani. Piaţa se consolidează natural

Secțiune susținută de Medlife Logo

21 iul 2017 Autor: Mădălina Panaete

Cornel Cărămizaru, managing director Fries­landCampina România, producătorul lacta­te­lor Napolact, spune că piaţa lactatelor este una fra­gmentată, dar că se consolidează natural prin închi­derile de fabrici făcute de micii jucători.

„Piaţa lactatelor este una foarte frag­mentată, dar mai puţin fragmen­ta­tă ca acum 5-6 ani. Dacă ne uităm la nu­mă­rul de procesatori, acesta a scăzut foarte mult. Există o consoli­da­re na­tura­lă a pieţei.“

FrieslandCampina România a terminat 2016 cu o cifră de afaceri de 331 mil. lei, în creş­tere cu 4%. Com­pa­nia este unul dintre cei mai mari cinci ju­cători de pe piaţa de lactate. Firma a re­ve­nit pe profit, conform informaţiilor furnizate de repre­zentanţii compa­niei, care nu au indicat însă va­loarea rezultatului net.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.07.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Friesland
, procesatori de lactate
, fabrici
, lactate
, Cornel Cărămizaru
, Napolact
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide