Gazprom ar putea da startul producţiei de petrol şi gaze în România în doi ani

Secțiune susținută de Medlife Logo

2 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

NIS Petrol, filiala locală a sârbilor de NIS, grup petrolier vertical integrat în care ruşii de la Gazprom sunt acţionar majoritar, a ajuns la un portofoliu de şase perimetre de petrol şi gaze pe teritoriul României, pe unele dintre ele producţia fiind estimată a începe în cel puţin doi ani de zile. Dincolo de activitatea de explorare şi producţie, care vizează exclusiv resurse convenţionale, compania a ajuns pe o reţea locală de 18 benzinării, toate operate sub brandul Gazprom.

„Din cele şase perimetre, patru concesiuni sunt pen­tru activităţi de explorare-dezvoltare-exploatare în parte­ne­riat cu compania canadiană East West Petroleum (do­uă în judeţul Bihor - EX-2 Tria şi EX-3 Băile Felix şi două în judeţul Timiş - EX-7 Periam şi EX-8 Biled). O a cincea concesiune este deţinută în parteneriat cu Zeta Petroleum şi Armax Gaz, respectiv concesiunea de dez­voltare-exploatare petrolieră în perimetrul DEE V-20 Jimbolia, judeţul Timiş. Cea de-a şasea concesiune pentru activităţi de explorare-dezvoltare-exploatare se află tot în judeţul Timiş, în perimetrul EX-12 Crai Nou. NIS Petrol are calitatea de operator în toate cele 6 perimetre petroliere concesionate“, spune Vanja Aleksic, director general adjunct, responsabil pe zona de upstream (explorare şi producţie) din cadrul NIS Petrol.

Parteneriatele au fost realizate în perioada 2012-2013, perimetrele din Timiş şi Bihor având fiecare suprafeţe de circa 1.000 de kilometri pătraţi.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Gazprom
, petrol si gaze
, productie
, gaze
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide