Germanii de la Varta Microbattery au ajuns în trei ani la afaceri de 29 mil. euro cu fabrica de baterii din Braşov. Compania caută să mai angajeze aproape 100 de oameni

9 iun 2017 Autor: Laurentiu Cotu

Producătorul german de baterii Varta Micro­battery, care deţine fabrica din Braşov de la începutul anu­lui 2014, a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 131 milioane de lei (aproximativ 29 milioane de euro), mai mult cu 30% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Mi­nisterul Finanţelor. Varta Microbattery a obţinut anul trecut un profit net de 4,3 mil. lei (950.000 de euro), iar numărul mediu de angajaţi a crescut la 129, de la 5, câţi avea în 2015. În prezent, compania are disponibile 93 de locuri de muncă la fabrica de baterii de la Braşov, cele mai multe joburi fiind pentru montatori acumulatori (50), operatori la maşina de etichetat (25), maşinişti la maşini de ambalat (10), dar şi pentru stivuitorişti (3), electro­mecanici (3) sau ingineri electromecanici (2), potrivit infomaţiilor existente pe site-ul Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.06.2017

 
Cuvinte cheie:
brasov
, fabrica
, afaceri
, germani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide