Grupul francez Michelin investeşte 60 mil. euro în uzina de la Zalău, unde va crea 140 de noi locuri de muncă

Secțiune susținută de Medlife Logo

30 mar 2017 Autor: Bogdan Alecu

Grupul Michelin, unul dintre cei mai mari producători de anvelope la nivel mondial,  investeşte 60 de milioane de euro în uzina sa de cord metalic din Zalău - Michelin Zalău Cord - pentru a creşte capacitatea de producţie cu 50% până în 2019, potrivit companiei.

Datorită proiectului de investiţii, vor fi create 140 de noi locuri de muncă, iar producţia va creşte pentru a ajunge la 60.000 de tone de cord metalic pe an, până în 2019. Michelin a înregistrat în 2015 afaceri de 467 mil. euro şi un profit net de 16,7 mil. euro având 2.823 angajaţi.

Grupul Michelin a cumpărat la finele lunii ianuarie 2013 un teren intravilan cu o suprafaţă de 20 de hectare cu 1,6 mil. euro în municipiul Zalău în vederea extinderii capacităţii de producţie a fabricii. Francezii spuneau la acea vreme că terenul va permite grupului să-şi continue dezvoltarea pe termen lung în România, în acel moment grupul desfăşurând mai multe analize în acest sens.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.03.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
michelin
, zalau
, uzina
, investitie
, locuri de munca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide