Hidroelectrica îşi depăşeşte profitul bugetat şi se menţine la 1,5 mld. lei. „Şi anul trecut am distribuit dividende către bugetul de stat şi asta nu ne-a oprit să ne facem planurile“

Secțiune susținută de Medlife Logo

27 feb 2018 Autor: Roxana Petrescu

Bogdan Nicolae Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica: Anul 2017 pentru noi a fost un al provocărilor pentru că din punct de vedere al hidraulicităţii a fost un an greu, secetos. Conjuncturile de piaţă au fost însă favorabile Hidroelectricii în anumite momente, favorabile din punctul de vedere al preţului. Din rezultatele preliminare avem indicatori mai mari decât ne-am propus.

♦ Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a terminat anul trecut cu un profit brut de circa 1,5 miliarde de lei, valoare apropiată de nivelul record din 2016 şi cu 20% peste cea bugetată pentru 2017 ♦ Controlul costurilor, dar şi preţurile mari din piaţa energiei au compensat scăderea producţiei de energie, a declarat Bogdan Nicolae Badea, preşedintele directoratului companiei.

„Profitul brut depăşeşte 1,5 mi­liarde de lei. Este pro­ba­bil cel mai bun pro­fit de la ieşirea Hidro­elec­tri­ca din insolvenţă“, a de­cla­rat Badea în cadrul celei de-a şaptea ed­iţii a ZF Power Summi ’18. Hidro­elec­tri­ca a intrat în insolvenţă în 2012, stare în care a stat, cu o scurtă pe­rioa­dă de în­tre­rupere, până în vara anu­lui 2016. În apri­lie anul trecut Curtea de Apel Bucu­reşti a închis definitiv procedura insolvenţei.

Hidroelectrica îşi bugetase pentru anul trecut venituri de 3,1 miliarde de lei, în scădere cu 8% faţă de cele din 2016, şi un profit brut de 1,2 miliarrde de lei, cu 20% sub cel înregistrat în 2016.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.02.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Hidroelectrica
, profit
, dividende
, bugetul de stat
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide