Italienii de la Enel îşi consolidează poziţia în topul miliardarilor din România după o creştere de 12%

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 apr 2018 Autor: Roxana Petrescu

Georgios Stassis, Country Manager Enel în România: Creşterea veniturilor Enel în România anul trecut reflectă majorarea cantităţilor de energie distribute şi furnizate, ceea ce a compensat scăderea tarifelor reglementate de distribuţie.

♦ Enel, unul dintre cei mai puternici furnizori şi distribuitori de energie din România, cu 2,8 milioane de consumatori, a înregistrat anul trecut venituri consolidate din activităţile de pe piaţa locală în valoare de 1,18 mld. euro, cu 12% mai mari decât cele din 2016.

„Creşterea veniturilor Enel în România anul trecut reflectă majorarea canti­tă­ţilor de energie distribute şi fur­nizate, ceea ce a compensat scăderea ta­rifelor reglementate de distribuţie. Volumele de energie vândute în România au crescut de la 7,7 TWh în 2016 la 10,3 TWh în 2017, în principal ca urmare a atragerii de noi clienţi pe piaţa concurenţială“, a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel în România.

Prin intermediul proceselor de privatizare, Enel este compania care alimentează cu energie Banatul, Dobrogea şi Muntenia Sud, regiunea în care este inclus şi Bucureştiul.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Enel
, miliardari
, consolidare
, italieni
, energie
, top
, electricitate
, consumatori
, tranzactionare
, energie spot
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide