Finanţe personale

MedLife, afaceri de 374 mil. lei în primul semestru cu un profit de 6 milioane de lei

Secțiune susținută de Medlife Logo

10 aug 2018 Autor: Roxana Rosu

MedLife (M), singura reţea de sănătate listată la Bursa de la Bucureşti, a înregistrat în primul semestru afaceri de 374 milioane de lei la nivel de grup, plus 24% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 5%, la 6 mil. lei.

Creşterea afacerilor s-a datorat evoluţiei ascendente pe toate liniile de business ale grupului, cu preponderenţă în clinici, spitale, farmacii şi laboratoare, precum şi achiziţiilor finalizate în 2017 şi 2018.

În primul semestru din 2018, MedLife a achiziţionat trei operatori medicali, respectiv clinicile şi spitalul Polisano (integral), Ghencea Medical Center (90% din capitalul social) şi Solomed Group (80% din capitalul social).

„Achiziţia Polisano a adăugat valoare grupului, atât din punct de vedere strategic, cât şi din punctul de vedere al rentabilităţii. Mai mult decât atât, complexitatea cazurilor medicale rezolvate în spitalul Polisano, dar şi echipa de medici specialişti aduc un plus de valoare sistemului nostru medical“, spune Mihai Marcu, preşedintele executiv al MedLife, companie cu o capitalizare de 664 milioane de lei.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
medlife
, afaceri
, semestru
, profit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide