Antreprenori locali

Mihai Miron, Ropharma: În zece ani văd o dublare a pieţei de medicamente

9 mai 2018 Autor: Mirabela Tiron

Antreprenorul Mihai Miron, care  controlează gru­pul Ropharma, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa far­maceutică, dar şi spitalul Sf. Constantin din Braşov, spune că România mai are mult de recuperat la consumul de medicamente, potenţial de creştere există, ceea ce explică şi in­teresul investitorilor străini.

„Tendinţa de concentrare în piaţă este normală, va con­ti­nua, interesul pentru achiziţii este mare pentru că avem de re­cuperat la consumul de medicamente. În zece ani cred că pia­ţa de medicamente se va dubla, iar piaţa serviciilor me­di­cale se va tripla“, a spus antreprenorul Mihai Miron pentru ZF.

Ropharma este al cincilea mare jucător de pe piaţa locală a farmaciilor, care a avut anul trecut afaceri de 490 de milioane de lei şi operează peste 140 de farmacii, potrivit ultimelor date disponibile. Piaţa locală de medicamente a devenit atractivă pentru investitorii străini, ceea ce s-a confirmat prin tranzacţiile recente.

Pe această nişă au intrat în ultimele luni cehii de la la Penta Investments care au preluat grupul A&D Pharma, din care face parte Sensiblu, care intră în portofoliul Dr. Max, compania de retail a cehilor, şi germanii de la Phoenix, care au preluat grupul Farmexim, din care face parte Help Net.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Mihai Miron
, Ropharma
, medicamente
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide