Miliardarul spaniol Amancio Ortega a ajuns la afaceri de 1,7 mld. lei în România

12 iul 2018 Autor: Cristina Rosca

♦ Ortega deţine gigantul Inditex, care cuprinde opt branduri de modă, printre care şi Zara.

Gigantul spaniol Inditex, proprietarul Zara, a ob­ţinut anul trecut afaceri de circa 1,7 mld. lei (375 mil. euro) pe piaţa locală, ajungând să controleze aproape 15% din piaţa locală de îmbrăcăminte. Valoarea include atât businessul din online, cât şi cel din offline.

Gigantul are 125 de magazine offline sub toate cele opt branduri, care sunt prezente şi în online.

În economia întregului grup Inditex, fondat de miliardarul Amancio Ortega, România este o piaţă mică, cu o contribuţie de doar 1,5%. În ţara noastră spaniolii sunt lideri detaşaţi pe o piaţă de modă de circa 12,3 mld. lei ce cuprinde vânzările de haine şi accesorii, dar nu şi pe cele de echipamente sportive sau încălţări.

Grupul spaniol Inditex deţine unele dintre cele mai cunoscute branduri de modă din lume, în frunte cu Zara. La nivel internaţional grupul are opt branduri, aproape 7.500 de magazine şi afaceri anuale de circa 25 mld. euro. Ca nivel al businessului, Inditex este unul dintre cei mai mari retaileri de modă din lume.

Grupul Inditex a intrat pe piaţa locală în 2004 în fran­ciză, iar trei ani mai târziu spaniolii au venit direct. Primele branduri aduse de francizat au fost Pull & Bear şi Zara. Apoi, odată cu venirea directă, spaniolii au adus toate brandurile, respectiv Zara, Zara Home, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, Uterque şi Massimo Dutti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Miliardarul spaniol
, Amancio Ortega
, afaceri
, moda
, inditex
, zara
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide