Morgan Stanley, la un pas de a cumpăra birourile America House

8 feb 2018 Autor: Bogdan Alecu

Divizia globală de investiţii în imobiliare a Morgan Stanley, este la un pas de a semna achiziţia proiectului de birouri America House din Piaţa Victoriei, într-o tranzacţie estimată la 90 mil. euro, potrivit datelor din piaţă. Reprezentanţii Cushman&Wakefield Echinox, compania de consultanţă imobiliară implicată în vânzarea America House, nu au dorit să ofere niciun comentariu pe această temă.

Proiectul America House, cu toate că este deja o clădire trecută de „prima tinereţe“, este celebru deoarece în 2007 marca recordul de a fi cea mai scumpă clădire de birouri vândută vreodată în România, contra sumei de 127 mil. euro şi un randament record de 5,6%. Acum însă, tranzacţia nu va depăşi 100 mil. euro, iar potrivit datelor din piaţă s-ar situa undeva între 80 şi 90 mil. euro.

O intrare în România a Morgan Stanley ar certifica piaţa locală ca fiind una de încredere şi cu potenţial pe termen lung. Spre exemplu Morgan Stanley a intrat în Polonia în 2011 şi în 2006 în Ungaria.

America House este deţinută în prezent de fondul francez de investiţii AEW Europe, unul dintre cei mai mari administratori de bani din Europa, care a cumpărat proiectul în anul 2007, în perioada de boom a pieţei imobiliare locale. Proiectul are în prezent un grad de ocupare de peste 90%, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară JLL. Printre chiriaşi se numără Deloitte, Ericcson, BCR, Actavis şi Cisco.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.02.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Morgan Stanley
, birouri
, America House
, tranzactie
, cladire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide